Appelscha 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin januari werd tot mijn verbazing de sloop nog eens uitgehaald..


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En we gingen een afvoer putje aansluiten op de drainage, want het was al regelmatig gebeurd dat alles rond om de kas onderwater stond.

 

En terwijl het vroor ook nog eens de elektra en water naar binnen brengen, die naar de schuilstal gaat.


 

 

 

 

 

 

Hier werd ik blij van, we naderden het einde van het houtkloof gedeelte! Joehoe!!


 

 

 

 

 

Inmiddels was het 11 februari, het hout was zo goed als opgeruimd, we konden beginnen met het laatste gedeelte van de omheining plaatsen. Dat wou ik namelijk graag af hebben als het veulentje geboren werd. Er werd nog extra grond aangevoerd, zodat alles mooi op hoogte kwam. En het zetten van de laatste stukken omheining ging ook voorspoedig.


 

 

 

 

 

 

14 en 15 februari zijn we bezig geweest met de hekken te maken, ooh wat werd het mooi! De mannen maakten de hekken, hingen ze op en ik zette ze meteen in de verf.. Nu ik dit typ voel ik het blije gevoel weer in mijn buik!


 

 

 

 

 

17 februari ging ik nog wat woudzand aanbrengen op de kapot gereden plekken door de kraan en de houtklover. Zodat het weer mooi recht was en ik weer kon trainen met de paarden op het ovaaltje..


 

 

 

 

 

 

Op 16 maart werden de graskeien gebracht die voor de groene schuur komen en het houthok. Zodat het daar ook echt verhard is..


 

 

Ik was inmiddels weer serieus aan het trainen met de paarden, daardoor moest eigenlijk het ovaaltje wel een of twee keer per week gesleept worden, we deden het eerst met de grasmaaier maar zaten steeds vast. En je moest het ook met zijn tweeën doen, we besloten ons spaargeld uit te geven aan een klein oud tuin trekkertje. Wat ben ik elke dag nog blij met de trekker, we hadden er een sleepje bij en kochten een grondbakje.. 

 

Het trainen wierp ook zijn vruchten af, het ging steeds beter en we hadden een goed weekend gehad! Rood, wit, blauw gehaald! En Perla haar buik bleef groeien, we kwamen steeds dichterbij het moment dat er een kleintje kon gaan komen..


 

 

 

 

 

En daar was eindelijk de dag, 18 mei werd Hedinn geboren en ik ben erbij geweest. Wat een prachtig moment was dat!


 

 

 

 

 

We hebben daarna een warme en droge periode gehad. Aan de schuilstal en de schuurpalen had ik schaduwdoeken gemaakt. Ook gingen we de regenwaterput aanpassen zodat we er makkelijker water uit konden halen. En plante ik meer vlieg werende planten aan.


 

 

 

 

 

In juni ging ik alle weides inzaaien met graszaad waar minder suikers in zitten, dus je raad het al, alles ging weer over de kop! We zaten nog steeds in die droge periode, dus ik moest elke dag beregenen en met gieters water slepen.


 

 

 

 

 

 

 

En na zonneschijn komt regen, veeeeeel regen. Het regende zo hard dat de putjes het niet aankonden.. Maar het gras vond het niet erg!


 

 

 

 

 

 

 

Half juni gingen we eindelijk beginnen aan die bult puin die al maanden op het erf lag.. Gerard was namelijk niet zo enthousiast over de graskeien, dus stelde dat steeds uit. En ik kon het zelf ook niet..


 

 

 

 

 

 

In juli hebben we het grote weiland ingezaaid en in augustus gingen we weer verder met de graskeien. Wat overbleef hebben we meteen afgevoerd naar een puinbreek bedrijf.


 

 

 

 

 

In september gingen Hedinn en Perla naar de merrie veulen keuring, daarom was er niet zoveel gedaan aan het erf. Omdat daar veel tijd in ging zitten. Het gras kwam overal netjes op en het begon er echt af uit te zien.

 

Inmiddels had ik ook een nieuw veulentje bijgekocht, hij heet Himinn en is 10 dagen ouder dan Hedinn..


 

 

 

 

 

 

 

Gerard en ik waren er al even mee bezig, maar half september was het zover. We gingen ons huis te koop zetten!


Het huis was heel erg snel verkocht, binnen een week. Ik moest wel even slikken dat het zo snel ging allemaal. Met tranen in mijn ogen het ik smiddags over mijn erf gekeken, al het werk. Het begon eindelijk zo af te worden en dan wouden we gaan verhuizen. Wat bezielde ons, nou...

 

Als je plannen hebt moet je je niet tegen laten door houden wat je hebt, kijk vooruit en neem risico's te nemen. En dat deden we, in augustus hadden we een mooie boerderij gezien met 3,6 hectare. Het huis was nieuwer, meer land, schuren, plaats voor een goede rijbak, ovaalbaan en een grote paddock paradise. Met zelf kans op een eigen poel! Dus we hebben het erop gewaagd.

 

Maar omdat het allemaal zo snel ging wou ik toch nu het er allemaal nog zo mooi uitzag wel een overzichts foto, de mensen die het gekocht hebben, hebben geen paarden dus wie weet wat ervan overblijft..


In de dagen voordat Himinn kwam moesten er nogal wat dingen gebeuren, de groene schuur moest leeg omdat de beide veulens daar hun stal kregen. Er moest een hek komen zodat ze niet konden ontsnappen. Een hele drukte.

 

11 november was het dan zover, Himinn kwam eraan. Ik heb hem opgehaald uit Belgie samen met Slaepingi. Toen we thuis waren werd Hedinn ook afgespeend en moesten we de doorgang van de paddock naar het ovaaltje dicht timmeren.

 

Het was een hele droevige gebeurtenis de eerste dagen zonder mama's..


 

 

 

 

Sinds Himinn er is heeft het zowat alleen nog maar geregent. Het weilandje/pad naar de stal toe was binnen 3 dagen een grote moddelpoel geworden. Ze konden niet meer buiten op het zand slapen, want dat was alleen nog maar water.

 

Dus stal matten over het landje gelegd en afgezet. Ook een stukje met zaagsel gemaakt zodat ze lekker binnen konden slapen. Het was eerst allemaal erg spannend, maar ze waren er erg blij mee..


 

 

 

 

 

 

 

En op 19 november is de sloot weer uitgehaald! Kan het water weer weg komen..


 

 

 

 

2 december, het koste nogal wat moeite om de drone de lucht in de krijgen met dit koude weer. Maar vond het erg geslaagd!


 

 

 

 

 

 

 

10 december lag er een mooi laagje sneeuw..


 

 

 

 

 

 

Bjór is sinds 16 december in België. Hij word daar verder door gereden, zodat ik straks ook het bos met hem in kan en misschien wel op wedstrijd!

 

 

 


 

 

 

Op 22 december kregen wij het prachtige nieuws te horen, dat de financiering goed gekeurd is en dan tussen kerst en oud&nieuw de papieren in orde worden gemaakt.

We gaan in het voorjaar van 2018 verhuizen naar Haule waar we prachtige dingen kunnen gaan doen. We kijken er helemaal naar uit!