Voorstellen


Foto gemaakt door Lutra Photo's..
Foto gemaakt door Lutra Photo's..

Ik ben Brigitte Stoker Huitema, een jonge dame van 27 jaar. Samenwonend met mijn man Gerard Stoker (die niet graag in de picture staat). Ik ben een iemand die altijd plannen heeft, vrolijk is en houd van uitdagingen.

 

Voor mijn opleiding ben ik naar het AOC Terra in Groningen geweest om Agrarisch Manager Loonwerk/Akkerbouw te worden. Ook heb ik meerdere cursussen gevolgd in deze richting, zoals meerdere spuitlicenties, heftruck certificaat, mollen/woelratten/kraagdieren bestrijden. Tevens heb ik mijn CE rijbewijs gehaald, wat ook erg handig is als je met paarden op pad wilt. 

 

Op dit moment werk ik bij Huitema Speksteenkachels in Makkinga. In eerdere jaren heb ik bij verschillende akkerbouwers, loonbedrijven en gewerkt voor een bedrijf dat onderhoud deed op sportvelden en golfbanen.

 

Als hobby's heb ik de paarden en teel ik eetbare biologische pompoenen voor Brii's Pumpkinfarm. De paarden hobby heeft de laatste jaren een inhaal race gedaan ten opzichte van mijn pompoen hobby. Hier kun je meer vinden over mijn paarden geschiedenis, wat een super leuk verhaal is! Toen ik de stal Kyndarastaðir opgericht heb woonden wij in Appelscha en zijn inmiddels naar Haule verhuisd.