Han Melse

 

Als aller eerst wil ik jullie voor gaan stellen Han Melse met haar IJslander Katur van Ransbeek. Han is al sinds onze eerste show onze eigen speaker. Han verteld over het IJslandse paard en IJsland. Maar ook over activiteiten die in de omgeving worden georganiseerd met betrekking tot het IJslandse paard.

 

 

Katur is in zijn moeder geïmporteerd uit IJsland, inmiddels is Katur 26 jaar en al meer dan 17 jaar in het bezit van Han. Han is 61 en rijd nog regelmatig leuke ritten met Katur. En Katur heeft met Han al 10x de Epervierdaagse gelopen!!

 

 

Namens Han over ons team: 

Het showteam begon eigenlijk als eenmalige rassenpresentatie met zoveel mogelijk kleuren paarden en de schimmel moest er ook bij. Omdat we beiden altijd in zijn voor een leuk uitje, zijn we meegegaan. Katur heeft wat teveel power om in een groep zijn gangen te tonen dus is hij speakerpaard geworden en ik praat het hele verhaal aan elkaar. Het is niet zozeer een show, meer een zeer laagdrempelig kennismaken met het IJslandse ras en het prachtige land waar ze vandaan komen, voor het publiek wat niet of nauwelijks het ras kent. Van de ene rassenpresentatie kwamen de andere uitnodigingen. De groep wisselt van samenstelling, het is maar net wie er tijd heeft en een eind met de trailer en paard op stap wil. Het doel is voor ons zelf plezier er in hebben en het publiek enthousiast maken over onze IJslanders.

 


Simone Kluin

 

Groom Simone is 24 jaar en werkt bij Gulf Nederland. Simone is Han haar groom, zij houd Katur vast tijdens het speakeren.

 

 

Simone heeft geen eigen paard (IJslander) maar rijd op manege paarden bij Apeldoorn in de buurt en natuurlijk op Katur van Han! Simone rijdt sinds ander half jaar paard.

 

 

Het showteam:

Gezellig samen met Han en Katur op stap en de andere IJslanders. Ik vind de gangen super leuk om te zien en te ervaren naar mijn manegelessen.


Judith Litzouw

 

Judith is 41 en is zelfstandig ondernemer.

 

 

Judith heeft een prachtige bruine merrie met de naam Skaði van Walburg. Ze is 12 jaar en heeft een aantal jaren geleden een veulen gehad maar die is helaas overleden toen hij nog niet zo heel oud was. Skaði is Judith haar steun en toeverlaat, rustpunt in haar hectische leven als mede eigenaar van een bedrijf en als moeder. Judith zou haar voor geen goud willen missen.

 

 

Skaði heeft helaas een peesblessure gehad en heeft daardoor nog niet mee kunnen doen met het showteam. Maar vanaf nu gaat het bergopwaarts en moet het zeker gaan lukken om met de rest van het team een mooie show neer te gaan zetten.

 

 

Judith heeft een aantal shows meegereden op Bára frá Runni Fiume. Een 24 jarige, roodvos merrie van Brigitte die ook in het team rijd. Bára wordt later door haar voorgesteld.

 

 

Het showteam:

Omdat het leuk is om op deze manier bezig te zijn met je paard. Daarnaast is het een gezellige groep mensen die met zijn allen hetzelfde doel hebben: Lol met je knol en daarnaast de IJslanders promoten.

 


Fred Litzouw

 

 

Als eerste heer van ons team stel ik jullie voor Fred Litzouw! Getrouwd met Judith en ze hebben 3 kinderen. Zijn leeftijd is 6.25 keer dat van zijn paard. Hij werkt als registeraccountant. Fred heeft zo’n 30 jaar geleden voor het eerst op IJsland een rit gemaakt op een IJslander. Na meerdere keren op IJsland te zijn geweest en gereden te hebben, begon een eigen IJslander steeds meer een wens te worden. Uiteindelijk hebben Fred en zijn vrouw Judith na circa 1.5 jaar besloten om hun eerste IJslander te kopen. Dat werd Skaði, Skaði hebben ze ongeveer een jaar lang samen gereden, maar omdat het volgens Judith leuker was om met z’n tweeën te kunnen rijden (En omdat je nooit maar één IJslander hebt) hebben ze ongeveer een jaar geleden Gasella erbij gekocht als rijpaard voor Fred.

 

 

Gasella is een prachtige bruinbonte merrie met zwarte accenten van 8 jaar. Voor de aanschaf van Gasella heeft Fred een vijftal paarden uitgeprobeerd, maar geen van allen waren een match. Direct toen hij Gasella zag wist hij dat zij het moest worden, na een proefrit van 100 meter werd dat gevoel meteen bevestigd en hebben we haar gekocht. Gasella zorgt ervoor dat Fred als mede eigenaar van hun accountkantoor met een druk leven, toch ontspanning krijgt. Als je je even niet lekker voelt of down bent, is zij (Samen met Skaði), in staat om je toch weer de positieve kanten te laten zien, zegt Fred. Fred is erg blij met hun span, Gasella is een dominante merrie, die net puppie af is. En moet dus nog best wel veel leren, haar gangen zijn bijvoorbeeld nog niet volledig gescheiden, maar ondanks dat heeft hij al veel lol met haar gehad. Waarbij de demo’s van het showteam en de Autumn Desert Trail van het afgelopen jaar toch wel de hoogtepunten waren.

 

 

Het showteam:

Ik doe mee met het showteam omdat ik “Lol met je knol” het belangrijkste vind. Het showteam voldoet daar volledig aan. Het is geen hoogdravend elitegroepje dat perfect wil zijn. We zijn een team dat op een eenvoudige manier een leuke dag met elkaar wil hebben, waarbij lol, vriendschap en begrip voor de mogelijkheden van de paarden en hun berijders het belangrijkste is.


Naomi Luder

 

 

Naomi Luder is 22 jaar en woont in Borger. In het dagelijks leven is Naomi grafisch vormgever en gaat ook ons logo ontwerpen! Spannend. Inmiddels in bezit van haar eerste eigen IJslander! Sinds haar 6de rijdt Naomi paard en ze rijdt nu sinds ongeveer 7 jaar IJslanders bij stal frá Wespurt.

 

 

Als eerste heeft Naomi meegereden met Rygúr frá Wespurt, Rygúr is een vos kleurige merrie van 8 jaar oud. Rygúr is haar eerste paard waarmee ze (IJslander) wedstrijden begon te rijden. Rygúr is een schat van een paard, veel loop lust en mooie bewegingen. Toch vind ze de tolt nog erg lastig, maar hier zijn ze hard mee bezig.

 

 

Sinds Naomi haar eigen IJslander heeft gaat Mána Sæla mee, Mána Sæla is een vos kleurige merrie van 7 jaar. Mána Sæla aka Mána is een tolt kanon, die tolt en telgangt er op los! Maar ook zij is nog erg jong en moet nog veel leren, al doet ze dat erg snel. Naomi en Mána hebben als combinatie op hun eerste wedstrijd goed gepresteerd. Dus er staat hun nog een hele wedstrijd carrière te wachten.

 

 

Het showteam:

Dat is eigenlijk niet zo moeilijk, het is gewoon altijd gezellig met elkaar, veel lol en toch een geweldige show neerzetten.

 


Lysanne Jansma

 

Dit is Lysanne met haar paarden Snúður en Raki. Lysanne is 25 jaar en studeert geneeskunde. Van jongs af aan is ze al besmet met het IJslander virus. In 2015 is Lysanne naar IJsland geweest en heeft daar op een stal met IJslandse paarden gewerkt als gids voor toeristen die kwamen rijden. Daar heeft ze Snúður ontmoet.

 

 

Snúður Hásteinn frá Holti een vosbonte ruin van 11 jaar oud. Toen Lysanne op IJsland was heeft ze Snúður gekocht en over laten komen naar Nederland. Het eerste jaar hebben ze veel tegenslagen gehad, maar daar hebben ze zich doorheen geslagen en sindsdien zijn ze samen enorm gegroeid. Het is een enorm lief paard en ze zijn een goed team samen. Van de vele dingen die ze doen, is rijden door het bos hun favoriet. Ze hebben nog geen wedstrijden gereden, maar gezien de vorderingen zouden ze dat volgend jaar best eens kunnen gaan doen!

 

 

Raki Ymsir frá Foxan een wildkleur schimmel van 17 jaar. Tijdens de shows gaat Raki ook wel eens mee. Raki is dan handpaard naast Snúður, dit wordt veel op IJsland gedaan en dat willen we dan ook graag in onze shows laten zien. Raki is de eerste IJslander van Lysanne en ze heeft hem als meisje van 8 jaar als veulen leren kennen en was meteen gek op hem. Ze hebben samen veel meegemaakt, hij is echt haar maatje. Helaas heeft Raki artrose gekregen en is hij niet meer geschikt als rijpaard. Echter is hij nog enorm fanatiek en vindt het zeker niet minder leuk om eropuit te gaan. Hij gaat regelmatig mee als handpaard met een klein buitenritje en de taak om het handpaarden samen met Snúður tijdens de show te laten zien past hem dan ook heel goed.

 

 

Het showteam:

Ik heb gekozen om mee te doen aan het showteam omdat het mij heel erg leuk leek om het geweldige IJslandse paardenras te promoten voor zo veel mogelijk mensen. We hebben een hele leuke groep en ik denk dat we al een aantal mooie shows hebben neergezet waarbij we veel kenmerken van het IJslandse paardenras en bepaalde gebruiken uit IJsland hebben laten zien.

 


Simone Boxma

 

 

Simone is een bevlogen IJslanderrijder van 60 jaar.

Ze heeft zoals ze zelf aangeeft een fantastisch paard genaamd Nykur frá Hítarnesi. Nykur is geboren op IJsland en is naar Nederland geïmporteerd.

 

Nykur heeft jaren in de sport gewerkt en is sinds 3 jaar bij Simone als super recreatie paard komen wonen en is inmiddels 17 jaar. Ze maken lange ritten in het Drents Friese Wold, hebben 2 x in de maand les en doen vooral leuke dingen. Nykur is lang hengst geweest en heeft 16 nakomelingen.

 

 

Het showteam:

Vanwege zijn sportervaring weet hij zich goed te presenteren. Vandaar dat we graag meedoen aan dit team. De fun staat voorop en we vinden het leuk om met elkaar, aan anderen onze mooie IJslanders tonen!

 


Sandra Jonkman

 

Sandra is 53 jaar. Samen met haar man en hun twee kinderen hebben ze een IJslanderstal in Kuinre. Als je Sandra op de basisschool vroeg wat ze wilde worden, zei ze dat ze later een eigen manege wilde hebben. Toen ze op haar 11e de IJslanders leerde kennen op een ponykamp, wist ze zeker dat dit het ras was! Ruim tien jaar later kocht ze haar eerste IJslander, een ruin genaamd Lettfeti. Haar tweede IJslander kocht ze een jaar later, de toen 3-jarige Vinur. Ze heeft hem 28 jaar gehad. Helaas is Vinur recentelijk overleden.

 

Met de demo’s rijdt Sandra op Dúx frá Foxan, een vosruin. Hij is haar eerste zelfgefokte IJslander. Dux is alweer 19. Hij heeft twee veulens gemaakt: Ollie en Foli. Toen Sandra 24 was en inmiddels al verschillende banen had gehad, besloot ze dat ze met paarden wou gaan werken. Ze heeft op meerdere IJslanderbedrijven gewerkt in Nederland en Duitsland. In 1996 trouwde ze met Fokke. Ruim een jaar later kochten ze een boerderij waar ze een IJslanderstal begonnen.

 

Er doen trouwens nog twee rijpaarden mee van Stal Foxan aan de demo’s. Deze paarden, Frægur en Mánadis, worden gereden door Jeroen. En dan is er ook nog Raki, die als handpaard mee doet met Lysanne. Wil je meer weten over de paarden op stal Foxan, neem eens een kijkje op hun site.

 

Het showteam:

 

Ik heb vroeger regelmatig wedstrijden gereden met Dúx, wat ontzettend leuk was om te doen. Omdat hij inmiddels 19 is, mag hij nu gezellig mee met onze ritten. Zijn favoriete ding is dan om hard te tölten, terwijl iedereen galoppeert. Omdat we wedstrijden rijden erg leuk vonden om te doen, maar we allebei een beetje te oud worden voor het gedoe er omheen, rijden we nu mee met demo's. Zo gaaf om te doen! Dúx mag lekker hard tölten en voor mij is het gezellig met alle andere IJslander liefhebbers. En dat ik dat dan samen met Jeroen en een paar van mijn andere paarden kan doen, maakt het alleen nog maar gezelliger. En wie weet gaat zijn zoon Foli ook ooit mee. Tot dan genieten Dúx en ik van lekker hard tölten voor het publiek.


Jeroen Bos

 

 

Jeroen is 17 jaar jong en studeert nog. Jeroen rijdt al bijna 10 jaar op IJslanders, hij is er zo’n beetje mee opgegroeid. Hij houd van het ras, om het pittige maar eerlijke temperament. Jeroen volgt een maandelijkse cursus met zijn rijpaarden en heeft nog geen wedstrijd ervaring. Maar wil zeker wedstrijden gaan rijden in de toekomst. De paarden waar Jeroen op rijdt zijn van Sandra Jonkman, zij is ook lid van het showteam. Hij heeft het ras bij haar op stal leren kennen.

 

 

Hij heeft de eerste shows op Frægur frá Foxan gereden. Frægur is een Vos platenbonte ruin van 15 jaar. Frægur is een echte dondersteen en niet geschikt voor een angstige ruiter die snel onder de indruk is. Maar als je op elkaar ingespeeld bent een heerlijk paard om mee te rijden. Frægur heeft 8 nakomelingen.

 

 

Mánadís von Elfengrund is mee geweest naar de laatste shows dit jaar. Mánadís is een zwarte merrie van 18 jaar jong en gefokt in Duitsland. Mánadís is een temperamentvolle merrie met een grote will to please. Ze ziet er onder het zadel wel eens uit als een Spaanse peper maar als ze aan het werk is, is ze super sympathiek. Mánadís heeft haar eigenaar twee nakomelingen bezorgt.

 

 

Het showteam:

Ik doe mee aan het showteam om te laten zien dat het IJslandse ras best toegankelijk is en dat je er van alles mee kan doen en ondernemen. Verder doe ik ook mee omdat het altijd super gezellig is en ik veel nieuwe mensen leer kennen.


Janita Heuving

 

 

Janita is 51 jaar en werkt bij de Douane. Toen Janita een jaar of 7/8 was, is ze begonnen te rijden op een manege met gewone paarden. Haar ouders waren echte stadsmensen, terwijl Janita niet bij de paarden weg te slaan was. Haar ouders vroegen zich dan ook af waar die liefde vandaan kwam. Pas op latere leeftijd kocht Janita haar eerste eigen paard en je raadt het al, meteen een IJslander. Haar eerste IJslander was een bruine merrie genaamd Buska en is 17 jaar in het bezit geweest van Janita. Janita heeft inmiddels al vele IJslanders ingereden. Zo ook haar eigen Muni en Fjör.

 

 

Nu rijdt Janita op Muni frá Hestarholti, een grote zilverappel kleurige ruin van 14 jaar oud. Muni was toen Janita hem kocht een bang en schuchter paard, maar uiteindelijk heeft Janita zijn vertrouwen gewonnen, in kunnen rijden en zijn het echte maatjes geworden. Ze hebben samen al heel wat wedstrijden en cursussen en leuke buitenritten gedaan.

 

 

En Fjör frá Öræfalóðum, een zwarte 6 jarige ruin. Fjör is één keer mee geweest als handpaard tijdens een show, dat was de eerste keer dat hij naar zoiets mee ging. Hij was super braaf en trok zich niets aan van al het lawaai en het publiek.

 

 

Het showteam:

Na een periode van twijfelen of ik wel met de paarden door wilde gaan, kwam het showteam op mijn pad en heb ik gekozen om weer ‘lol met je knol’ te krijgen en weer trots te zijn op je paarden. Met Muni deed ik altijd enkele wedstrijden per jaar, maar daar was de lol ver te zoeken helaas. Ooit gaan we weer wedstrijden rijden..


Els Oostveen

 

 

Els is 41 jaar en heeft een eigen bedrijf dat IJslander ritten verzordt over de heide van Ruinen genaamd Töfrandi IJslander ritten. Sinds 4 jaar heeft Els haar eerste IJslander Inni Manni, een hele eigenwijze schimmel waar ze toen samen met haar man op reed. Binnen enkele ritten waren ze helemaal verknocht aan de IJslander en kwam er al snel een tweede en leek het Els leuk om af en toe iemand anders mee te kunnen nemen met een buitenrit. En om ook andere mensen kennis te kunnen laten maken met deze geweldige paarden in het prachtige rijgebied. Inmiddels is het geen af en toe meer maar bijna dagelijks dat Els met haar gastruiters over het Dwingelderveld rijdt.

 

 

Els heeft meerdere IJslanders: Inni Manni, Áby, Polli, Fló en Týra. Op de show die Els mee heeft gereden had ze Polli frá Páskar, een prachtige leemvos mee. Polli is een ruin van 17 jaar en hij is in de kudde een zachte vriendelijke leider. Een andere IJslander die ze hoopt mee te nemen met de shows is Týra Skjóna frá Leskesveer, bij de paarse paarden dagen reed Huberdien op Týra. Týra is een vos bonte merrie van 10 jaar. Ze is een heerlijk paardje om mee te rijden, zacht, fanatiek en vlijtig. Met Týra heeft Els ook de opleiding tot Freestyle instructeur gevolgd en behaald.

 

 

Het showteam:

Het mee rijden met het showteam is ontstaan doordat we benaderd werden om een show te rijden in het dorp Ruinen, waar ik woon. Dit was zo leuk om te doen met een heerlijke groep gezellige mensen, dat ik graag vaker wil mee rijden. De IJslanders zijn zulke leuke, vrolijke en dappere paarden dat je die aan iedereen wel wil laten zien! En heb je ons ergens zien rijden en ben je benieuwd hoe het nou is om een IJslander te rijden, kom dan gerust en keer bij Tofrandi over de hei tölten!


Gerda Das Schotanus

 

 

En hier onze rots in de branding groom Gerda Das Schotanus. Gerda woont in het Friese dorpje Appelscha en is 53 jaar. Gerda is een paar jaar geleden weer begonnen met paard rijden. In haar jongere jaren reed ze ook al paard. Een vriendin van Gerda had IJslanders en ging met haar een paar keer mee rijden. En dan ben je verkocht aan deze stoere, harige paarden. En toen begon langzaam de zoektocht naar een grote IJslander, uiteindelijk kwam Gerda een advertentie op internet tegen waar Souris op stond. Op haar 50ste kocht ze dus haar eerste eigen paard Souris.

 

 

Souris is de 15 jarige grijze Appaloosa schimmel merrie van Gerda. Souris is 3 kwart IJslander die voor veel tölt heeft gezorgd en een kwart Appaloosa. Souris is een Walkaloosa, waarvan er maar 4 in Nederland zijn, Souris en haar 3 zoons. Souris had wel even de tijd nodig om te wennen in haar nieuwe omgeving, ze liet al haar kinderen achter bij de vorige eigenaar. Maar inmiddels zijn het echte maatjes, Gerda leert elke dag van Souris. Beide proberen ze elke maand te lessen, dat doen ze in het bos of op een oude drafbaan. Gerda krijgt les van een instructrice die ook de andere IJslander eigenaren op haar stal les komen geven.

 

 

Het showteam:

Gerda rijdt daarom niet mee met het showteam maar is aanwezig als groom, zij zorgt voor de vlaggen, het bier en de andere dingen. Ook helpt Gerda met de voorbereidingen, als er weer een nieuw plan is waarbij iets gemaakt moet worden. Zo hebben we de vlaggen in elkaar gezet en de staartlinten gemaakt.


Sophie Witschge

 

 

Sophie is 39 jaar en is docent dierverzorging op het MBO. Sophie rijdt al sinds haar 7de paard, ze heeft al meerdere paarden/pony’s gehad. Maar dankzij haar nichtje verliefd geworden op het IJslandse paard. Al snel besloot ze dat als er weer een eigen paard moest komen, dat het een IJslander moest zijn. Toen haar zoektocht rustig aan begon zag ze dat Spök te koop stond, bij hun eerste ontmoeting was Sophie meteen verkocht.

 

Sophie rijdt in het showteam met haar zwarte IJslandse merrie Spök fra Nornabaelli. Ze is 18 jaar en super bomproof en houdt van een beetje tempo. Sophie heeft Spök nu een paar jaar en samen genieten ze van ritten over de Drentse hei en door de bossen. Bij haar fokster heeft Spök toen ze jong was één veulentje gehad.

 

 

Het showteam:

Via een stalgenootje ben ik bij het showteam gekomen en ik rijd nu zo af en toe mee bij de demo’s. Het leuke aan het IJslander showteam vind ik dat het allemaal draait om het hebben van plezier tijdens het rijden met onze paardjes. Natuurlijk laten we de verschillende gangen zien en vertelt Han van alles over de IJslander, maar wij proberen als ruiters vooral dit plezier over te brengen aan het publiek. Hun enthousiaste reacties maken de demo’s met ons gezellige groepje geslaagd.


Mieke Kuenen

 

Mieke is 54 jaar en woont sinds een jaar in de achterhoek. Mieke heeft jaren lang bij de KLM gewerkt. Op dit moment is Mieke druk bezig met een boek te schrijven.

 

Hafdís frá Haletra is een wildkleur bruine merrie van 15 jaar. Geboren in Duitsland en daarna verhuisd naar Belgie. Daar is ze 12 jaar fokmerrie geweest. Ze heeft 5 veulens gehad, in allemaal verschillende kleuren. Hafdís is sinds mei 2014 in het bezit van Mieke. Ze is haar eerste paard, ze droomde al haar hele leven lang van een eigen paard maar toen ze 51 was kwam eindelijk deze droom uit. De beginperiode was soms moeilijk, Hafdís was in haar leven als fokmerrie bijna niet gereden, ze moesten dus echt samen leren rijden.

 

Hafdís is een dominante dame met een duidelijke eigen wil, maar ze is ook heel lief en doet erg haar best voor je! Inmiddels zijn Mieke en Hafdís in veel rustiger vaarwater gekomen. Ze wonen nu in de bossen en gaan vrijwel dagelijks mooie lange ritten maken. Hafdís heeft van nature mooie gangen en Mieke heeft zelfs een paar wedstrijden gereden met Hafdís. En dat werd duidelijk beloond. Wedstrijden geven Mieke en Hafdís behoorlijk wat stress en daarom doen ze niet zo vaak mee.

 

Het showteam:

Toen kwam het idee om naar een evenement te gaan, om onze IJslandse paarden te laten zien waarom ze zo bijzonder zijn en dat sprak mij direct aan. Ik ben bij de eerste show in Kootwijk geweest en dat was ongelooflijk leuk. Mensen reageerden verbaasd en geïnteresseerd. Velen hadden niet eerder een paard in tolt gezien. Han vertelde alle ins en outs over het ras, ik was zo trots als een pauw. Hafdís verblikte of verbloosde niet, ondanks al het publiek, vlaggen en lawaai. Wat dat betreft is het een heerlijk paard. Om met mijn een eigen paard een show te mogen geven was een bijzondere ervaring. Onderling was het met de andere ruiters ook erg gezellig en geen stress! Er hing niets vanaf en dat maakte het veel meer ontspannen. Ik heb de rest van de zomer rustig aan gedaan met Hafdís , maar komend seizoen ben ik zeker weer van de partij!

 


Ineke Dietz

 

Ineke is 64 en met pensioen. Voordat Ineke met pensioen ging is ze artsenbezoeker geweest en triagist bij een huisartsenpost. Nu verzorgt Ineke haar vader van 92 die bij haar woont. Ineke schildert en boetseert graag in haar vrije tijd naast het paardrijden.

 

Ineke rijdt al 22 jaar op IJslandse paarden, nadat ze eerder altijd op gewone paarden reed kreeg ze de kans om op een IJslander te rijden van 131 cm. Ze maakte zich ernstig zorgen of ze er niet doorheen zou zakken en vroeg de eigenaresse of ze er echt wel op kon rijden. Echter was Ineke meteen overdonderd toen de IJslander weg stapte. Zodra hij in tölt over ging had ze een grote big smile en ze had het gevoel dat ze op een bureaustoel zat en over het ruiterpad zweefde. Ze wilde niet anders meer.

 

Al snel kocht Ineke Ljoska van Langenholte, een super betrouwbare merrie die inmiddels al 25 jaar is. Ineke is lid van de NVVR en heeft met Ljoska al meerdere trektochten gedaan. Heerlijk, zoals Ineke het zelf zegt. Drie jaar later kwam Gandalf frá Fríslandi bij haar gefokt door een vriendin van Ineke. (Het uiterste van bescheidenheid is het hebben van één IJslander) Zijn favoriete gang is tölt, ze doen geen wedstrijden maar in die 20 jaar heeft Ineke met haar paarden veel workshops en cursussen gedaan. Hieraan hebben ze veel plezier beleeft.

 

Het showteam:

 

Nu vind ik het dus heel erg leuk om aan het publiek te laten zien wat mijn IJslander, zo’n gewone die je tegenkomt in het bos, allemaal in huis heeft aan gangen en uitstraling.


Brigitte Stoker Huitema

 

....


Overige Teamleden..