Hestagaman

 

Hestagaman is in 1989 opgericht door een groepje enthousiaste IJslander liefhebbers die allen hun passie voor het IJslandse paard graag wilden delen met streekgenoten. De vereniging heeft geen eigen locatie, maar probeert verdeeld over de regio een diversiteit aan activiteiten aan de leden aan te bieden, dit varieert tussen wedstrijden, ritten, fotomeetings en cursussen. 


Informatie over hestagaman en onze activiteitenagenda staan op onze Hestagaman website en ook op onze Hestagaman facebook pagina. Zo houden we onze volgers op de hoogte van de activiteiten en worden er na afloop van de activiteiten foto's geplaatst.

 

IJsland Rijders Noord - IJRN

 

De IJRN heeft een passie voor IJslandse Paarden en is al meer dan 30 jaar dé vereniging van het noorden voor alle IJslander liefhebbers. De activiteiten vinden plaats in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. De IJRN heeft een mooie site waar ze alle activiteiten bijhouden maar ook op facebook zijn ze erg actief, de IJRN heeft zelfs voor de wedstrijden een speciale pagina aangemaakt. Ook heeft de IJRN een jeugd afdeling, waar regelmatig leuke en leerzame activiteiten worden georganiseerd!


 

Midgard

 

Midgard is een rijvereniging voor liefhebbers van IJslandse paarden in het Midden van Nederland, opgericht in 1990. Het doel is om gezamenlijk te genieten van het IJslandse paard. Sportiviteit, ontspanning, gezelligheid en ongedwongenheid staan voorop. Neem meer informatie eens een kijkje op de site van Midgard of op de facebook pagina

 


 

Strandlengja

 

Strandlengja is de regionale rijvereniging voor liefhebbers van het IJslandse paard in Zuid-Holland. Strandlengja is het IJslandse woord voor kuststrook. De vereniging organiseert regelmatig activiteiten voor de leden, zowel met als zonder paard. Zo organiseren ze ritten, lezingen en elk jaar in oktober een verenigingsweekend. Strandlengja staat altijd open voor geïnteresseerden en zijn graag bereid meer over onze vereniging of het IJslandse paard te vertellen. Meer informatie kun je vinden op de site en de facebook pagina van Strandlengja. 


 

Sunnanvindur

 

Sunnanvindur en Maas & Peel, de twee IJslander verenigingen van het zuiden zijn samengegaan en gaan samen verder onder de naam Sunnanvindur. Sunnanvindur betekend zuidenwind. Ze organiseren allerlei activiteiten die betrekking hebben op het houden, rijden en fokken van IJslandse paarden. Zowel op recreatief niveau als voor de wedstrijdruiter bieden wij een interessant activiteitenprogramma. Ze hebben ook een leuke site en een facebook pagina